8 приятели на вашия имунитет
80% от представителките на нежния пол са убедени, че любовта може да ги спаси от депресията и болестите. Учените са съгласни с това, но само ако преди  това сте укрепили своя имунитет. Вижте как да го постигнете.

Здравей, утро!

Може да ви се струва прекалено смело, но хладкият душ рано сутрин е изключително полезен. Струята масажира биологически активни точки на тялото и повишава защитните сили на организма. В продължение на 5-8 минути редувайте топла с хладка вода. Резултатът ще бъде добро настроение и тонус през целия ден.

Един приятен стимул

Доказано е, че хората, които правят секс минимум три пъти седмично страдат от понижен имунитет 8 до 10 пъти по-рядко. Защо ли? Ами защото по време на секс, когато изпитвате оргазъм, в кръвта се отделят хормони, стимулиращи защитните свойства на организма. Все едно сте ходили боси по снега или сте се изкъпали в заледено езеро.

Добри доходи = добро самочувствие

Не трябва да забравяте, че здравето не може да се купи с пари. Но пък с достатъчно пари човек чувства увереност в утрешния ден, стабилност, успешност. А ако сте доволни от себе си и гледате напред в бъдещето с оптимизъм, имунитетът ви ще се покачи толкова бързо колкото и температурите в Африка. Затова психолозите съветват да работим усилено, за да изкарваме достатъчно средства, които да ни позволят да се радваме на живота!

Ярките цветове зареждат с позитивизъм

Една от героините на Ремарк смята, че ако е облечена в червена рокля, не може да се разболее! Учените са доказали, че ярките тонове зареждат с положителни емоции и укрепват имунитета ни, а бледите и тъмни цветове отслабват защитите на организма. От тази гледна точка е добре да оставите любимата на Коко Шанел малка черна рокля в шкафа до пролетта. През зимата заложете на червеното, оранжевото, лилавото.

Лъжичка студен десерт

Кутийка сладолед или чаша сок с лед ще закалят гърлото ви. И когато вирусите го атакуват, то ще успее да се справи лесно с тях, защото вече ще има изграден имунитет.

Светли напитки

Забравете за червеното вино и тъмната бира, докато обядвате или вечеряте. Заложете на светлите напитки. Сокът от ябълки, грейпфрут, портокали, както и бялото вино, подпомагат усвояването на желязото и още много важни за организма микроелементи, които пък са необходими за производството на левкоцитите (обезпечават добрия имунитет срещу различни инфекции).

Чаша „зелена светлина”

Всеки ден изпивайте по 5 чаши японски зелен чай и ще се чувствате чудесно, казва проф. Йошимаса Ямамото от Токийския университет. Чаят съдържа повече от 300 биологично активни вещества (витамини, минерали, антиоксиданти), необходими на организма в борбата му с вирусите и инфекциите.

Масажът дарява здраве

Ако разполагате с време и желание, запишете се на курс по китайски масажи. След като придобиете съответната квалификация и диплом, ще можете да лекувате собственото си тяло със силата на ръцете. Китайските лекарите твърдят, че ако всеки ден масажирате определи точки от организма си по три пъти, няма да имате здравословни оплаквания. В най-лошия случай можете да си подарите масаж поне два пъти седмично при специалист.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Още по темата