7 лесни начина да се справите със стреса
Вдишвате ли бавно и дълбоко? През носа?

„Проверката“ на начина, по който дишате, ще ви даде представа за това дали сте седнали правилно, с изправени рамене.

Избягването на свлечената поза на стола и повърхностното дишане ще ви помогне да поддържате ниско ниво на стреса, повишаване на енергията и потока на кислород, от който тялото ви силно се нуждае.


Опитайте се да си правите списък на нещата, които трябва да свършите. Така няма да се чувствате претоварени. А след всяка отбелязана като изпълнена задача ще се чувствате удовлетворени.


Спортувайте! Физическото натоварване не само зарежда тялото с енергия, но и зарежда мозъка с повишаващи настроението химични съединения. Или казано по друг начин спортът е чудесен антисресов механизъм. За да се радвате на здраво сърце, тренирайте 30 минути пет дни в седмицата – ходене, колоездене, танци, плуване…


Отделяйте време за сън. Спокойният сън е един от най-важните фактори, за да бъдете здрави. Избягвайте кофеиновите напитки, захарта и алкохола. И затворете компютъра поне час преди да се запъти към леглото.


Хранете се разумно. Консумацията на пресни плодове и зеленчуци, ядки, кисело мляко и риба може да повиши нивата на енергийния ви заряд. Избягвайте храни, които са с високо съдържание на рафинирана захар като торти, бисквити, понички бонбони.


Не прекалявайте с алкохола. Прекомерната му употреба може да доведе до дехидратиране на организма, депресия.


Забавлявайте се. Поддържайте емоционалното си здраве, смейте се, релаксирайте.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Още по темата