Ферментиралите храни даряват със здраве
Ферментиралите храни са един от най-лесните начини да си набавим полезни бактерии и храносмилателни ензими, и много високоусвоими витамини и минерали. За българите киселото зеле и заквасеното мляко са част от националната култура. Но разнообразието от ферментирали храни е значително по-голямо. В цял свят стават все по-популярни не само готовите продукти като паста мисо или темпе, но и ферментирането в домашни условия.

„Ферментиране на храните за здраве“ (ИК „Хермес“) е ценен практически наръчник. В него ще намерите информация за традициите и ползите от ферментиралите храни; основните техники за ферментиране на зеленчуци, плодове и мляко; за приготвянето на жива хлебна закваска. А също така и 40 основни рецепти за храни и напитки като кимчи, кефир и реджувелак.

Катрин Аткинсън е носител на почетна научна степен по хранене и диететика на Университетския колеж в Бирмингам. Работила е като помощник-редактор в отдел „Кулинария“ на списание Woman’s Weekly, a по-късно и като главен редактор в отдел „Кулинария“ на списание Home. В момента Катрин пише активно и е автор на повече от 60 готварски книги. Работи и като консултант по хранене за няколко лайфстайл списания и здравословен начин на живот. Тя специализира по темата за здравословното хранене, като някои от наскоро публикуваните й книги са: „Кокосова вода и кокосово масло“, „Ядкови млека и масла“ и „Смутита и каши за сила“.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Още по темата