какво? кога? къде?

Книги за смет в големите български градове

И тази година зелената инициатива на Credo Bonum Foundation и издателство Smart Books ще обиколи големите български градове, за да обедини любовта към четенето с отговорното отношение към околната среда. “5 години Книги за смет” стартира в София на 22 април пред Паметника на Съветската армия. Най-голямото издание на кампанията пристига с много интересни изненади, чудесни нови заглавия и една специална, неиздавана досега книжка на български автор!

 

 

 

 

Хибриди изместват класическите филъри

(новини от Конгреса по естетична медицина)

Според британско проучване жените започват да се тревожат за бръчките си след като навършат 24 години. Дали трябва да се притесняваме за кожата си от толкова ранна възраст? На този въпрос специалистите отговарят категорично „да”.

Човешкият организъм произвежда колаген на 100% до 25-годишна възраст. След това производството му намалява, в следствие на което кожата се отпуска и това води до образуването на бръчки. Една от основните теми по време на Деветнайстия конгрес по естетична медицина IMCAS, провел се в Париж, е посветена на опасните зони, в които не бива да се инжектира продукт. „Това са зоните, в които има главни артерии и е възможно да се получи некроза (умъртвяване на участъци от кожата, които даденият кръвоносен съд храни) или ослепяване в случай, че се засегнат съдове около очите”, коментират специалистите.
Запазването на младостта на кожата и нейният здрав вид е несъмнено една от най-важните и широко обсъждани теми в областта на естетичната медицина. Ето затова премиерата на новата хибридна технология между филър и мезотерапия, наречена profhilo, е една от водещите новини на събитието. „С този продукт могат да се попълнят неравности като лице, шия и долната част на бузите. При въвеждането му той се разпределя много добре в тъканите. Той е допълнение, а не еквивалент на ХК филърите. Съвместим е и е добре понасян продукт благодарение на уникалния процес на производство“, категорична е д-р Марина Семерджиева.
Един от най-големите врагове на кожата е слънцето. Заради него кожата на ръцете, лицето и шията се състарява по-бързо от други области, защото тези области обикновено са открити и изложени най-много на слънчева светлина. А profhilo е подходящ за всички зони, изложени на слънце – шия, горната част на дланите, деколте.