Куркумата помага при рак и сърдечно-съдови заболявания

Все по-често днес се говори за т.нар. златно мляко – напитка с куркума. Появява се в менютата на различни кафенета и печели фенове по цял свят.

Куркумата е подправка, която сме свикнали да използваме при приготвянето на различни месни и зеленчукови ястия. Благодарение на своя специален състав, златистият прашец е изключително полезен не само за храносмилането, но и при лечението на различни заболявания. Неслучайно е една от ключовите съставки в аюрведичната медицина. Повече от 3000 изследвания са доказали, че куркумата не е просто подправка…

Тя е силен съюзник, ако сте решили да намалите теглото си. Добавяйте я в супите и смутите, в различни печени ястоя, дори в хляба. Подпомага по-бързото усвояване на храната и намаляване на мастните запаси.

Силен антиоксидант. Намиращ се в нея куркумин е полифенол с противоокислителни качества, способен да намали количеството свободни радикали в организма. Забавя процесите на стареене и повишава производството на антиоксидантни ферменти.

Натурален антисептик и е полезна за зъбите. Особено добра е за хората с пародонтит и проблеми с венците.

Противовъзпалително средство. Използва се при лечение на атрити, артрози, ревматизъм. Помага и като терапия при някои видове рак.

Има детоксикиращо свойство. Може да бъде използвана за пречистване на организма. подобрява работата на черния дроб и храносмилателната система.

Полезна е за работата на мозъка. Забавя процесите на прогресиране на склерозата, старческото слабоумие, Алцхаймер.

Способства предотвратяването на заболявания на сърдечно-съдовата система. Бори се с хроничните възпаления, помага за регулиране на артериалното налягане.

 

You may also like...

1 Response

  1. 02.04.2018

    […] Ще укрепите сърцето и сърдечно-съдовата система. Кокосовото мляко понижава риска от натрупване на холестеринови плаки по стените съдовете. Ефектът е толкова голям, че учените коментират употребата на млякото в диетичното меню на сърдечноболните. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *