Оранжево настроение в кухнята

Оптимистичен и жизнерадостен, този цвят притежава силен енергиен заряд, също както и червеният, но за разлика от него, не носи в себе си никакъв негатив.

Оранжевото незаслужено се смята за цвят, подходящ най-вече за ярки акценти. Всъщност можете да го използвате като фон и дори като базов и да напълните дома си със слънчева светлина. Той ободрява и ще ви помогне сутрин да се събудите по-бързо. Затова е идеален за кухнята.

Оранжевото влияе положително на храносмилането, нормализира работата на дебелото черво и дори може да ви помогне при главоболие. В същото време обаче повишава апетита, затова, ако сте от хората, които обичат да похапват, по-добре изберете студен нюанс – например кремаво- прасковено.

Трудно е да си представим интериора, за който сме избрали оранжевото, в класически вариант. Цветът подхожда по-скоро за съвременен дизайн и етно направленията. В комбинация с бяло, черно и металик оранжевото ще се впише идеално в хай-тек визията, а в съчетание с други ярки тонове би било подходящо за поп-арт.

Повечето дизайнери съветват да комбинираме оранжевото с неутрални тонове. Има два варианта. Първият е да боядисате в този цвят стените, а мебелите да са в бяло, черно и бяло, сиво с хромирани елементи, бежово. Вторият вариант е ярките оранжеви мебели да съживят сдържаните стени и подове – например от светло дърво.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *