Родни производители получават достъп до чужди пазари

Всички обичаме продуктите, които едно време ни е приготвяла баба. Става въпрос за вкусния хляб с препечена коричка, за киселото мляко, което остава по лъжицата, за чудните сладка, за надениците и суджуците. Една от веригите магазини у нас се опитва да върне този свят, предлагайки специална серия. И сега отчита сериозен ръст както но производството, така и на продажбите. А добрата новина е не само, че хапваме по-качествени храни, но и че производителите получават достъп до чужди пазари. Продажби за над 15 млн. лева са реализирали български производители в магазини на Lidl в Европа през 2017 г. Благодарение на партньорството над 20 български компании реализират продукция извън страната. Веригата отчита и сериозен ръст на обемите от български производители в страната – вече 31 доставчици произвеждат 87 артикула като част от продуктовата линия „Родна стряха“.

Сред примерите са впечатляващите резултатите, постигнати при износа на хляб и вино –  165% ръст на продадени бутилки българско вино и почти двоен ръст в броя на пазарите, в които се изнася български хляб. Те бяха коментирани от представителите на браншовите организации:

Наред с постигнатия ръст при брой артикули и доставчици, Лидл въвежда и качествена иновация при млечните и месни продукти –  продукти от собствена ферма, обозначени със специален символ на опаковката. Характерното за тях е, че са произведени със суровини от самия производител. По този начин се постига високо качество на продукцията, стриктен контрол и се гарантира проследяемост от съставките до крайния артикул.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *