Полезно ли е кокосовото мляко и с какво?

Има поне пет причини този продукт да намери място в хладилника ви. Вижте кои са те…
То е богато на полиненаситени мастни киселини, витамини и микроелементи. Например, витамин С, желязо и магнезий, калий, селен.

С него се отслабва. Защото е богато на прочутите Омега-3, Омега-6 и Омега-9, които са изключително важни и полезни за метаболизма. Богато е и на лауринова киселина, която попада директно в черния дроб и се използва от организма за производството на енергия или кетони – основно гориво за мозъка. Освен това лауриновата киселина помага на мозъка да контролира апетита и да потиска чувството на глад.

Ще бъдете по-умни и продуктивни.

Ще повишите имунитета си. Лауриновата киселина има силно противомикробно и антивирусно действие. Тя намалява количеството бактерии и вируси в устата и организма като цяло. Има данни , че може да противостои на активни и опасни вируси като HIV, морбили и редица херпеси.

Ще укрепите сърцето и сърдечно-съдовата система. Кокосовото мляко понижава риска от натрупване на холестеринови плаки по стените съдовете. Ефектът е толкова голям, че учените коментират употребата на млякото в диетичното меню на сърдечноболните.

Ще подобрите състоянието на кожата и косата. Кокосовото мляко влияе положително на организма не само отвътре, но и отвън. То хидратира кожата. А лауриновата киселина помага при различни кожни заболявания – от екзема до херпес. Може да се използва и за приготвянето на маски за коса и кожа, като добавка към базови продукти – маски, кремове.

You may also like...

1 Response

  1. 01.05.2018

    […] със здравословен ефект. Необходими продукти: 1 ч.ч. кокосово мляко + малко повече за кубчетата лед 1 ч. л. матча на прах […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *