На 10 март бягаме благотворително като Пижо и Пенда

На 10 март от 11,00 часа (в 12,00 започва същинското състезание) в Борисовата градина в столицата, на лятната сцена, ще бъде даден старт на четвъртото поред благотворително надбягване „Баба Марта бързала“.

Първите 100 участника ще получат тениска и други аксесоари, с които да се преобразят като Пижо или Пенда. Така доброто настроение и на участници, и на публика е гарантирано. Победителите пък ще получат ръчно-изработени медали-мартеници.

След награждаването ще има забавни игри за малки и големи, както и специална програма с български, кюрдски, арабски и афганистански песни и танци, подготвена от деца и младежи от регистрационно-приемателните центрове на Държавната агенция за бежанци в Овча купел, Враждебна и Военна рампа.

Участието е безплатно, но в деня на събитието ще можете да направите своето дарение и да подкрепите образователните дейности и културните събития и екскурзии, които доброволци организират всяка седмица за деца и възрастни, търсещи международна закрила в България.

Събитието се организира от „Каритас“ София и Си Ви Ес – България и е подходящо за всякакви възрасти (включително семейства с деца), а безплатната регистрация за участие вече е отворена.

*Проект Бежанци е съвместна инициатива на Каритас София и Си Ви Ес – България от 2011 г. Към момента над 30 доброволци участват в проекта, като всеки от тях посвещава поне два часа на седмица в период от най-малко 4 месеца, за да помага с уроци по български, английски, математика, музика, спорт, и изкуства, както и организиране на събития и екскурзии за деца и възрастни, настанени в регистрационно-приемателните центрове на Държавната агенция за бежанци към Министерски съвет в Овча, купел, Военна рампа и Враждебна.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *