Изложба, посветена на животните и растенията, които обитават вековните ни гори

От 17 януари до 31 март в Националния природонаучен музей ще бъде представена изложба, посветена на животните и растенията, които обитават вековните гори в България. Автори са художниците от Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори – ДАФНИ, в сътрудничество с природозащитните организации WWF и Българско дружество за защита на птиците, БДЗП.

Посетителите ще видят познати горски обитатели като мечки и лисици, пречупени през погледа и чувствителността на художниците, както и малко познати птици, насекоми и растения. Те са представени посредством многообразие от традиционни и съвременни техники – акварел, маслени бои, акрил, графика, дигитална графика. В началото на 2017 година избрахме темата за вековните гори, която е сред най-сериозните и дискутирани проблеми , свързани с опазването на дивата природа в световен мащаб, споделят от ДАФНИ.

Мястото за представяне на изложбата, Националният природонаучен музей, не е избрано случайно. Там започват своя професионален път първите художници анималисти и научни илюстратори у нас. В духа на традициите „Вековните гори на България и техните обитатели“ ще бъде още една от поредица тематични изложби, представяни през последните години в Националния природонаучен музей. Изложбата ще бъде открита на 17 януари в 18,30 ч. в НПНМ, с участието на Франсоаз Доне – първи секретар на Белгийското посолство в София и Андреас Бескман, ръководител на Дунавко-Карпатската програма на WWF.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *