Грипът иска време, за да си иде

Може да ви звучи странно, но е факт. У дома всички се разболяхме точно на 23 декември. На Коледа ни беше толкова лошо, че почти не ядохме. А на нова година едва си казахме „Наздраве“ с глътка розе, защото настинката бе минала към бронхит и се наложи да пием антибиотик. И така – каква е равносметката за Грип 2017/18? Удря лошо. Започва с гадене, повръщане, разстройство, температура, кашлица. При някои се отразява на гърлото и ушите. Възможно е да натовари и сърцето. И изисква време. Време, в което тялото ви да се пребори с вируса, да се справи със сополите, неразположението, температурата, кашлицата. Но през това време не губете нито миг. Защото иначе ще стигнете до антибиотик. Нашият съвет?

Пийте течности – чайове (от джинджифил, шипка), сокове, супи. Запасете се с лимони, чесън, цитруси. Наблегнете на витамините, полезната храна. В никакъв случай не се отпускайте и не спирайте да се храните. Плодовете трябва да са задължителна част от менюто. Топлите супи – също. По възможност – пилешка, от домашно пиленце. Телешката също влияе благотворно.

Потърсете отхрачващ сироп, а за да успокоите кашлицата вземете мед с канела, направете си чай от лук, орехи (с черупките) и лимон или дюля, ябълка и мед. Алоето повишава имунитета. Същото прави и бъзакът (черният бъз), както и витамин С. Избягвайте дразнещите и тежки храни. Вземайте топъл душ, правете си вана на краката с морска сол.

Хомеопатията също е вариант за справяне със ситуацията. Тя подпомага организма в битката с вирусите, събужда съпротивителните му сили. Двегодишният ми син е фен на Шуслеровите соли. Когато усетихме нашествието на грипа, започнах да му давам сол номер 3 – през час. После добавих ШС 5 и 8 – за температурата. За съжаление кашлицата бе тръгнала надолу и се наложи да пие антибиотик. Но сега е ок, не се стигна до обезводняване, защото той с удоволствие пие чайчета и вода. Не се стигна и до болница. Ние също им се доверихме – за главоболието от грипа – направихме т.нар. гореща седмица. 10 таблетки от сол №7 Магнезиум фосфорикум се разтварят в гореща вода и изпиват бавно на малки глътки. Действа бързо и интензивно при остри силни оплаквания. Подобрение на състоянието настъпва буквално за минути.

Изводът след като неприятният вирус е напът да си обере крушите – догодина ще се ваксинираме. Цялото семейство. Пожелаваме ви здрава 2018-а!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *