5 мита за зимната грижа за кожата

Въпреки че много от нас  са прекрасно осведомени как трябва да се грижат за своята кожа, когато навън е студено, все пак понякога правим грешки. Кои са най-разпространените митове?
Мит 1. През зимата няма нужда да защитаваме кожата от свободните радикали, затова не се нуждаем от продукти с антиоксиданти.  UV лъчите атакуват кожата ни и през зимата, затова тя се нуждае от защита.

Мит 2. Използвайте продукти с SPF фактор дори, когато навън вали дъжд или сняг – фактор 20 е напълно достатъчен.

Мит 3. През зимата фон дьо тен е необходим не само, за да ни осигури идеална кожа, но и за да я запази от вятъра и ниските температури. Да, фон дьо тенът пази, но в разумни граници. При минус 20 градуса използвайте и други защитни средства, специално предназначени за това.

Мит 4. Ако нанесете хидратиращ продукт и излезете на улицата, лицето ви ще замръзне. Невероятно, но факт. Хидратиращите продукти могат да травмират сериозно кожата през зимата. Затова ги нанасяйте няколко часа преди да излезете навън. Най-добре използвайте подхранващ крем.

Мит 5. През зимата кожата се нуждае от добро почистване, защото тя произвежда повече себум. Това е абсолютно невярно. Количеството себум намалява през зимата, затова най-добре е да използвате деликатни средства за почистване. Изберете продукт с нежна структура и щадящо действие.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *