Осем от десетте най-търсени продукта в „dm топ 10“ са козметични, останалите са за грижа за бебето и перилни препарати

През изминалата година българките най-често са купували спирали за обем на миглите и спрей бои за коса. Тези продукти са на първо и второ място в „dm топ 10“. На четвърта позиция е фон дьо тен, а на пета – ампули с лифтинг ефект. Групата на продуктите за красота се допълва от гланц за устни с матов ефект.  Изключителен интерес има и към секцията с био продукти. Новото издание на класацията показва, че българките са експериментаторки и са склонни да тестват новостите на пазара. Това се доказва от второто място на супер иновативната боя за коса, която не е познатата комбинация от оцветител и активатор, а е спрей за мигновена употреба. В „dm топ 10“ попадат и козметични продукти за лична хигиена като пасти за зъби, дезодоранти и шампоани.

Рейтингът „dm топ 10“ може да се счита за показателен за пазара, тъй като e базиран на данните за оборота от продажбата на над 25 милиона продукта за последната финансова година (01 октомври 2016 г. – 30 септември 2017 г.). Освен това, dm е лидер в сектора на търговията с дрогерийни стоки със 71 магазина в 25 града в България.

Като „дрогерийни“ се определят стоки за лична хигиена, козметика, за бебето, за домашните любимци, за почистване на дома, био храни и други. В магазините на dm България хората могат да намерят огромен асортимент от козметични продукти за коса, лице и тяло; декоративна козметика; перилни и почистващи препарати; бебешки продукти; пасти за зъби; натурална козметика, храни и препарати за домашните любимци, био храни от утвърдени и сертифицирани производители; хранителни добавки и други. В магазините на dm България не се предлагат лекарствени продукти, които се отпускат с или без лекарско предписание, медицински изделия и други стоки от значение за здравето на човека.

Най-широко застъпени в класацията са продуктите за красота – гримове и кремове. Те заемат 4 от 10-е топ позиции. На първо място е категорията „Грим за очи“. Най-продаваният продукт в нея е спирала за очи на цена 14-16 лева, която придава мега обем на миглите и ги обгръща с наситен черен цвят. Така всяка жена може да има неустоимо магнетичен поглед.
Продуктите за красота на лицето са представени и от категорията „Грим за лице“, която е на 4-та позиция. Победителят в нея е фон дьо тен на цена 11-13 лева. С него се подчертава блясъкът на тена и кожата на лицето изглежда по-свежа и сияйна. Друго предимство на победителя в категорията е, че предпазва кожата от атмосферните влияния.
С грижата за кожата е свързана и категорията „Основна грижа за лице“. Тук победител са ампули с лифтинг ефект за гладка и опъната кожа. Те са на цена 7-9 лева и са от собствената марка на dm Balea. Присъствието на тези ампули в класацията е показателно за растящия интерес към продукти за специализирана грижа като ампули, филъри и флуиди. С тях дамите могат да имат свежа и опъната кожа без да се налага да ходят на процедури в специализирани студия. А дори и да не знаят как да използват тези продукти, винаги ще получат компетентен съвет от консултантите в магазините на dm.
Фактът, че победителят в категорията е от собствен бранд на dm, показва че все повече българки се доверяват и на марките на компанията и много високо ценят съотношението цена-качество при тях. Те се произвеждат основно в Германия и преобладаващо са в средния ценови клас, като в същото време качеството им е много високо. То се следи в Германия от независими сертификационни институти, които редовно тестват продуктите. Последният представител на декоративната козметика, класиран на 8-мо място в „dm топ 10“, е категория „Червила и гланцове“. Победителят в нея е матов гланц на цена 4-6 лева. Освен, че прави устните на всяка дама неустоимо изкушаващи, той подхранва тяхната кожа, което е много важно във всеки един сезон.

На второ място се нарежда категория „Боя за коса“. Тук дамите най-често са купували боя под формата на спрей на цена 12-14 лева. Най-търсеният цвят е „Тъмно кафяво“. Второто място в класацията на спрей-боята за коса също е доказателство, че българките полагат все по-големи грижи за красотата и перфектната си прическа. Победителят осигурява мигновено покриване на изсветлелите корени. С негова помощ, дори и при неочаквана покана за среща, дамите ще изглеждат като току-що излезли от фризьорския салон.

В топ 10 са и пасти за зъби, шампоани и пелени. Продуктите за лична хигиена са представени от категориите „Шампоани“, „Грижа за зъбите“ и „Део“. Победителят в първата е шампоан на цена 8-10 лева в разфасовка от 400 мл. Най-продаваната паста за зъби е за грижа за венците. Тя е на цена 6-8 лева. Най-продаваният продукт от категория „Део“ е дезодорант на цена 1-3 лева.

На 7-о място в новото издание на класацията „dm топ 10“ е категория „Пелени“. Победителят в нея е джъмбо пакет от 126 броя на цена 40-42 лева. Този продукт също е представител на една от собствените марки на dm – babylove. В нея освен пелени влизат и бебешки пюрета, продукти за детска хигиена, шишета и много други.

Био храните и натуралната козметика ще бъдат все по-търсени
dm България развива своя огромен асортимент от над 14 000 продукта, следвайки европейския тренд за повишен интерес към еко и био стоки и здравословен начин на живот. Това е фокус на компанията не само по отношение на храните, но и на козметиката. Друг приоритет ще бъде предлагането на продукти за почистване на дома, които са щадящи околната среда.
Био продуктите са една от най-бързо растящите категории в асортимента на dm. Те се предлагат под марката dmBio и са създадени в отговор на повишеното търсене от страна на клиентите на био продукти с доказан произход на достъпна цена. Към момента в асортимента на dm България присъстват над 270 био хранителни продукта. Те са основно от собствената марка dmBio и са допълнени от локални български доставчици. Най-търсените био храни са сравнително нови за българския пазар продукти като кокосово масло и масло ги; безмлечни напитки от ориз и соя; кленови сиропи; овесени ядки, мюсли и сурови десертни блокчета.
В магазините на dm България се предлагат и над 180 бебешки био храни. Над 50% от тях са от собствените марки на концерна dmBio и babylove. Всички продукти от марката dmBio са с доказано биологичен произход и са сертифицирани по стандарта IFS Food. Те отговарят и на еко регулациите на ЕС.
Хората могат да открият и над 440 продукта сертифицирана натурална козметика. Над 80% от тях са от собствената марка на компанията alverde, а останалите са от европейски и български производители на козметични продукти. dm e една от малкото компании, които имат собствени сертифицирани марки натурална козметика (alverde) и био храни (dmBio). Собствените марки на компанията се произвеждат съгласно най-модерните технически стандарти, възможно най-щадящо околната среда и не се тестват върху животни.

Във връзка с новото издание на класацията „dm топ 10“ Цонка Иванова-Терзиева, управител на dm България, заяви: „Във фокуса на нашата дейност е човекът – като клиент, служител или партньор. Затова и ние се стремим да предложим на хората огромен асортимент от дрогерийни стоки, който включва както най-необходимото за красотата и хигиената, така и модерни продукти като био храни и натурална козметика. Постоянно увеличаващият се интерес към тези стоки за здравословен начин на живот показва, че българите все повече се грижат за здравето и красотата си и са все по-отговорни към природата, което е в пълно съзвучие с тенденциите в Европа.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *