Визуална импресия в подкрепа на хората с нарушено зрение

На 30 октомври от 19,00 часа на Голяма сцена Народен театър „Иван Вазов“ ще бъде показана постановката „Сянката на моята душа“ – визуална импресия, в която незрящи актьори от Невиждан театър играят със сенки и светлина. Да, незрящи актьори играят със сенки и светлина! Рисуват разноцветни картини, създават и оживяват образи чрез движението на телата и ръцете си, разчитайки на вътрешния си „поглед“ и интуиция. Казват, че „помагат на зрящите да прогледнат“…

Постановката е с благотворителна цел в подкрепа на хората с нарушено зрение и Национална програма за борба със слепотата. Билети могат да се закупят на касата на Народен театър „Иван Вазов“.

С постановката на режисьора Велимир Велев се поставя своеобразен финал на кампанията за ранна диагностика на глаукомата „Слънцето е за всички”. Тя се организира от пациентска организация „Глаукома” и Институт за здравно образование. Благодарение на инициативата през 2017 г. утвърдени офталмолози проведоха лекции, посветени на  глаукомата с около 1200 души от над 20 населени места. Организирани бяха и безплатни прегледни за над 2000 пациенти, които получиха шанс да запазят зрението си, работата и радостта от живота.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *